Kia Lehmuskoski

Kia ilmoitti äidilleen 6-vuotiaana, että hänestä tulee tanssija. Innostus lähti liikkeelle koulun tutustumispäivästä, missä oli esiintymässä tanssikoulun lapsipareja. Kia ihastui kilpatanssiin, upeisiin pukuihin ja korkokenkiin välittömästi, ja halusi kokeilla lajia itsekin. Vielä samalla viikolla hänen toiveensa toteutui ja siitä asti tanssi on kuulunut elämään. Kian ollessa 8-vuotias löytyi sopiva pari, jonka kanssa kisaura lähti kunnolla käyntiin. Teini-ikään ehdittyään muuttui harrastaminen totisempaan suuntaan ja Kia pääsi kisaamaan myös ulkomaille. Hän saavutti kisaurallaan useita finaalipaikkoja ja palkintosijoja Suomessa, ja kilpaili ansiokkaasti myös kansainvälisissä kilpailuissa. Kia kuului Suomen maajoukkueeseen useita vuosia ja yksi ikimuistoisimpia kokemuksia oli osallistuminen Singaporessa järjestettyihin MM-kisoihin vuonna 2011.

Kisavuosina ei Kia vielä ehtinyt miettiä mitä haluaisi tanssijan ammattiuralta, mutta kisauran loputtua kirkastui ajatus halusta opettaa. Hän suoritti Suomen Tanssinopettajainliiton tutkinnon 2012 ja Kansainvälisen IDTA Licentiate -tutkinnon lattareissa 2014. Opetuksen ohella Kia on tehnyt monipuolisesti tanssijan töitä muun muassa musikaaleissa, esiintynyt musiikkiartistien kanssa lavoilla videoilla ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa hän on ollut mukana useammalla kaudella. Esiintymistä Kia todella rakastaa, mutta nauttii monipuolisesta ja monenlaisesta tekemisestä tanssin parissa. Kilpatanssin saralla hän opettaa aktiivisesti kilpailevia pareja ja toimii kisoissa tuomarina. Latino Show -kisoihin Kia on tehnyt myös koreografioita. Omaan tanssiin, opetukseen ja koreografioihin on musiikki aina ollut tärkein inspiraation lähde. Nuorempana Kia hankki kisoista uusia lattari-cd:tä, joiden tahdissa hän harjoitteli kotona tanssiharjoitusten välissä. Levyt kulutettiin puhki ja musiikkivideoista ammennettiin ideoita erilaisiin liikkeisiin. Nykyään ei tarvitse enää kuluttaa levyjä puhki, mutta musiikki on ja pysyy inspiraation lähteenä.

HSDS:llä Kialla on maanantaisin opettajansa näköinen pirteä ja energinen Latin Zone -tunti. Tunnit on aina huolella suunniteltu ja samalla teemalla tanssitaan yleensä kahden viikon ajan. Kauden aikana pyritään käymään monipuolisesti läpi kaikki tanssit ja liikutaan monipuolisesti. Välillä tehdään enemmän teknisiä harjoitteita ja toisinaan taas himmennetään valot ja annetaan palaa täysillä. Kialle on tärkeää, että oppilaat luottavat häneen ja uskaltavat heittäytyä tanssin vietäväksi. Maanantain tunnilla vallitseekin hyvä ja lämmin ilmapiiri, ja Kia toivottaa uudet oppilaat tervetulleeksi. Keskiviikkoaamuisin on tarjolla Kian ja Topin vuoroviikoin ohjaama Early Bird -tunti. Kia toivoo, että oppilaat tulevat tunneille ilman ennakkoluuloja ja valmiina heittäytymään. Hän haluaa muistuttaa kaikkia siitä, että uuden oppiminen ottaa aikansa ja jokainen meistä kehittyy, kunhan uskaltaa yrittää. Kia itse tanssii ryhmän mukana täysillä ja innostaa näin oppilaita mukaan reippaalla omalla tyylillään.

Ammattitanssijalle on tärkeää huoltaa kehoa päivittäin ja harjoitella aktiivisesti myös itse. Liikunnallinen opettajamme harjoittelee tanssia vapaa-ajallaan, sekä rentoutuu viettämällä aikaa koiransa Mörön kanssa. Itse Kia tanssii mieluiten energistä sambaa tai tunteikasta rumbaa. Erityisesti rumbassa kiehtoo musiikin lisäksi kehonkielen ja liikkeen hengittävyys. Samba taas sopii tilanteisiin, jolloin hän haluaa vastavuoroisesti vauhtia ja kunnon irrottelua. Tulevaisuudessa Kia toivoo, että saa esiintyä mahdollisimman paljon erilaisissa produktioissa, sekä valmentaa kilpatanssin saralla tulevia huippupareja.


Katso videolta (https://www.youtube.com/watch?v=rNbzIEbinbQ) miltä Kian tunnilla näyttää.

Kian tanssia voit löytää myös tästä osoitteesta (https://www.youtube.com/watch?v=5AFSftBkICw )