Jurijs Trosenko

Jurijs aloitti kilpatanssiharrastuksen Venäjällä Pietarissa vuonna 1997. Ammattilaiseksi hän siityi kesällä 2012, suorittamalla kotimaisen Suomen Tanssiopettajan Liiton tutkinnon (STOL). Samana vuonna Jurijs lopetti aktiivikilpailemisen keskittyäkseen tanssiurheilijoiden ja tanssiharrastelijoiden valmennukseen, tanssiesiintymiseen sekä parketilla että teatterinäyttämöllä.

Keväällä 2014 Jurijs suoritti kansainvälisen IDTA (International Dance Teachers Assosiation) Licentiate-tutkinnon lattaritansseissa. Kilpatanssiuran aikana Jurijs on saavuttanut yhteensä 13 SM-mitalia joista 5 on Suomen Mestaruutta. Tanssinopettajan tutkinnon lisäksi hän valmistui Arcada ammattikorkeakoulusta tradenomiksi keväällä 2011.

Jurijs opiskelee tanssia Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön ohjauksessa.

Jurijs on tuttu Tanssii Tähtien kanssa - ohjelmasta, jossa hän on tähän mennessä ollut mukana kaksi kertaa: vuonna 2012 parinaan laulaja Jippu ja vuonna 2014 parinaan videobloggaaja Soikku.

Jurijs on nuori ja energinen tanssinopettaja, joka haluaa antaa oppilailleen kokonaivaltaisen kokemuksen vartalon hallinnasta ja harmoniasta. Hän opettaa aktiivisesti, esiintyy ja toimii tuomarina tanssikilpailuissa.